Ekonomi

Erken örtülü erik hasadı başladı

Türkiye’nin meyve sebze üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında yetiştirilen konserve erik için ilk hasat yapıldı.

Sofralık kayısı üretiminde Türkiye’nin yüzde 90’ını karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde birçok meyve de üretiliyor. Özellikle bu mevsimde erkenci erik üretimi örtü altında yapılmaktadır. Bölgede üretilen eriklerin hasadı başladı. Özenle toplanan ilk eserlerin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun dört bir yanına gönderildiği, Dubai gibi ülkelere ihraç edildiği kaydedildi.

Örtü altında erik yetiştiren üreticilerden Murat Şimşek, “Ben burada çiftçiyim. 2 dönüm örtülü sera yaptım. Bu sene seramızı termoblok sistemle ısıttım. Bugün prestijli satışlarımıza başladım. Mut’ta 15 bin dekar erik serası üretiliyor bunun yaklaşık 5 bin dekarı örtü altında burada 35 ila 40 arası seramız var ihracat yapıyoruz çok zor iş mersin’in akdeniz bölgesinde ilk eriği burada .İhracatlarımızı Mersin’den gönderiyoruz.Dubai gibi zengin ülkelere gönderiyoruz.Bugün ilk hasadımızı yaptık.100 kilo erik topladık, bu erik “Mersin’den ayrılıp birazdan geleceğiz. Gördüğünüz gibi, bu kolay bir iş değil. Burayı kömür ve odunla termoblok sistemle ısıtıyoruz” dedi.

Bal arıları ile serada üretimi desteklediklerini ifade eden Şimşek, “Serada 250 bin arı var. Biz bu arılarla gübreliyoruz. Isıtmayı da bu termoblok sistemle yapıyoruz. Serayı bu soba ile ısıtıyoruz, üstte duman ve altta esen borular.” – MERSİN

kiraz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu